Category: Некатегорисано

НАСТАВАК ПРЕГЛЕДА

НАШИХ ПРВИХ ПЕТ ГОДИНА

На данашњи дан, 19. децембра 2011. године, основано је удружење KLETT друштво за развој образовања.
Потрудићемо се да и у будуће будемо иницијатори и поуздани партнери у процесима развоја образовања у Србији.

1

2

НАСТАВАК ПРЕГЛЕДА

Др Гордана Илић гост у Дневнику ТВ Палма Плус

Телевизија Палма Плус у емисији Дневник, 25. јула 2016. године, је емитовала разговор са Горданом Илић, првим, и за сада јединим, доктором методике наставе музичке културе која је докторску дисертацију одбранила на Педагошком факултету у Јагодини Универзитета у Крагујевцу.
Свој иновациони програм, који је настао током израде докторске дисертације, др Гордана Илић приближава деци и учитељима путем уџбеника од првог до четвртог разреда основне школе ‒ „Чаробни свет музике”, чији је аутор, а издавач ИК Klett Београд, као и путем истиоменог акредитованог програма стручног усавршавања.
До краја 2016. године, у сарадњи са неколико београдских основних школа, реализоваће се и пројекат „Певајмо сви” који је подржао Секретаријат за културу града Београда.
Акредитовани програм стручног усавршавања „Чаробни свет музике” – обука учитеља за рад са одељењским хором, као и пројекат „Певајмо сви”, реализује удружење KLETT друштво за развој образовања.

НАСТАВАК ПРЕГЛЕДА

Срећна породица веверица, др Гордана Илић

Песма Срећна породица веверица је део докторске дисертације и акредитованог програма доктора методике наставе музичке културе Гордане Илић.
Наредне две школске године, почев од 1. септембра 2016. године, учитељи широм Србије ће моћи да похађају осмочасовну акредитовану стручну обуку „Чаробни свет музике” – обука учитеља за рад са одељењским хором.
До краја 2016. године, у сарадњи са неколико београдских основних школа, реализоваће се пројекат „Певајмо сви” који је подржао Секретаријат за културу града Београда.
Обе активности реализује удружење KLETT друштво за развој образовања.

НАСТАВАК ПРЕГЛЕДА

Размена пројектних идеја – пут ка развоју образовања

Klett друштво за развој образовања покреће иницијативу
„РАЗМЕНА ПРОЈЕКТНИХ ИДЕЈА – ПУТ КА РАЗВОЈУ ОБРАЗОВАЊА” како бисмо широј просветној јавности учинили доступним искуства из реализације пројеката у вашој установи.
Сматрамо да су позитивна искуства установа у реализацији пројеката веома важна и да је корисно да она буду доступна и другим установама и појединцима.

НАСТАВАК ПРЕГЛЕДА

Лексикон стваралаца

У намери да јавност упозна са стручним и научним стваралаштвом просветних радника, „KLETT друштво за развој образовања”припрема Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању и васпитању, чији је приређивач проф. др Миленко Кундачина. Сврха Лексикона је да представи просветне раднике који активно стварају и који се, по објективним резултатима, издвајају у својој професионалној популацији. На овај начин остаће забележен интелектуални капитал и квалитет које поседују људски ресурси у образовно-васпитним институцијама Републике Србије.

НАСТАВАК ПРЕГЛЕДА

Нови часопис „Учење и настава”

Удружење „KLETT друштво за развој образовања” из Београда обавештава стручну и научну јавност у области образовања и васпитања да су објављени први бројеви новог часописа „Учење и настава”.

НАСТАВАК ПРЕГЛЕДА